8 Haziran 2010 Salı

düsündüm


düsündüm,
gecmisi düsündüm.ben daha önceden nasil yasardim?
-ben türkiyedeyken okcuydum,ve sürekli antremanlara giderdim,formumu korumak icinde kosardim.
yani düzenli spor yapardim.
-kilo kontrolümü hep saglardim.
-haftadabir kuaföre giderdim,saclarim gayet bakimliydi.
-caliskandim,matematik bölümünü basarili notlarla bitirdim.ders calisirdim.
-sosyaldim.sürekli bi etkinlige katilirdim.

peki viyanadayken durum nasil oldu,
-fitnesse kayitliyim fakat tembellikten gitmiyorum,arada sirada bisiklete biniyorum.
spor neredeyse hayatimdan cikmis durumda.
-kilom aldi basini gidiyo,ne yapsam nafile,bir yerde patliyo.kilo kontrolü denen sey artik bende yok.
-kuaföre ayda bir,bazen 2 ayda bir gidiyorum.
-tembelim,gercekten.tabi buna derslerin almanca olmasida etkiliyor ama genel olarak eskiye göre tembelim.
-asosyalim.avrupanin göbegindeyim ama hicbir etkinlige katilmiyorum.
böyle olmamin tabi evli olusumun cok büyük etkisi var.cok fazla sorumluluk var üzerimde,tabi yardimci bi insan da olmadigi icin,herseyi benim yapmam gerekiyo.buda herseye yetismemi engelliyo.
bunun disinda enerjim tükendi.cabuk yoruluyorum.
bide uykum düzenim sifir!saat 2:12 ,ben burda yazi yaziyorum,halbuki saat 6 da kalkmam lazim,uni de derse gitmem lazim.
düsününce bana viyana yaramadi gibi görünüyo.
bi kendimi silkelemem lazim,kendime gelip herseyi yoluna koymam lazim.bu devran böyle gitmez,gitmemeli de.
peki ne yapmaliyim?
bende tam olarak nerden basliyacagimi,ne yapacagimi bilmiyorum,önerileriniz varsa dinlerim.
ama kendime kücük hedefler belirledim,su an icin kisa vadede onlari yapmagi planliyorum,
örnegin;
cumartesi kuaföre gitmek,boya bakim yaptirmak.
yarin aksam 1 saatte olsa spora gitmek... gibi.
bunun gibi seyler hazirladim,eger bu hedeflerimi planladigim gibi uygularsam süper olucak.kendime olan saygim artacak,ilerleyen günlerde görücez bakalim.

bu arada daha önce planladigim,yapmak istedigim seylerin cogunu hayata gecirdim,örnegin;
kaliteli yasamak gibi.
gercekten artik her bakimdan daha kaliteli yasiyorum,giyim kusam,yemek icmek,hersekilde.
simdi yukarida yazdigim seyleride hayata gecirirsem,bircok sey rayina oturmus olucak,cok güzel olucak insallah.
zaten havalarda güzellesti,hersey güzel olucak:)
not:fotograf viyanadan:)

16 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

ben de aynı ruh hali içindeyim :/ belki de seni spora zorlayacak biri olsa bir süre sonra zor gelmez gitmek.. mesela eşinle birlikte gitseniz ya da birlikte bisiklete binseniz.. ya da beni bekle birlikte yaparız :P viyana üni'ye başvuracağım, gerçi pek istemediğim bir konuda çalışıyorlar ama en azından.. üff ben de ne yapacağımı hiç bilmiyorum, nereye gideceğimi, nerede doktora yapacağımı.. İçimden hiçbir şey gelmiyor, 50 tane pozisyon var öğrenci arayan, bir tanesi bile ilgimi çekmiyor. kuzey-güney, doğu-batı, hiçbir ülkeye gitmek istemiyorum :( doluyum ben de böyle, halimi anlayacak birini bulunca döküldüm :)

sedeff dedi ki...

her şey gönlünce olsun...özlettin kendini:)

balböcükleri dedi ki...

bu blogun sahibi mutlaka kendine bakan bakımlı biri olmalı arada bırakır kendini insan.öyle zamanlar olur ama sonra gene özüne döner.sende de olmuştur öyle tembellik

modamakyajveben dedi ki...

marjocum asil sen benim icimi okuyorsun,aslinda esimle beraber kayitliyiz fitnesse ama,o gelmek istemiyo.seni bekliyorum,sen gelde beraber gideriz,ay hayal etmesi bile güzel.
sen yazmissin ya 50 poziyson var,ben bi tanesini bile begenmiyorum diye,kendimi gördüm resmen.okul begenemem durumlarindada.
eger uni wien e baslarsan,buraya gelirsen ben sana yardimici olurum,bana arkadas gelmis olur,cok güzel olur,ay sen gel,kabul ciksinda gel:)

modamakyajveben dedi ki...

sedefcim bende özledim yazmagi..
serpilcim cok tatlisin,cok hosuma gitti yazdiklarin,ama artik ceki düzen zamani baslamistir:)

ben nezihe dedi ki...

merhaba.. aynı durumdayız herşeyiyle..
benim de kilolar öyle..
enerji sıfır..
bakım falan yok..
tembelim sosyal deilim..
ve
ben de matematik mezunuyum ondan mı acep:)))
blogun çok güzel gezigeziveriyorum bolbol

özge dedi ki...

benim koci de viyana teknik mezunu o da çok sıkılırmış orda
ama bence güzel geçirmeye bak zamanını
Dongil e git indirimine çıldır mesala:)ya da melange iç(böyle mi yazılıyodu:))
ben hamileyim 7 aydır dediğin aynı şeyleri yaşıyorum daha 2 ay var çoooook sıkıldım ama fırsatın varken yakala hayatı bence:)

Kartopu dedi ki...

tavsiyem mutlaka herseyi bi anda yapmayi hedeflememen olur aysecim. bende ipin ucunu bazen kaciriyorum fakat, mesela ben biseye ulasmak istiyorsam, cok azcik "ya basaramazsam" gibi düsünüyorum. Sanirim sende yazdigin bu yazinla kendine bi ders vermis olabilir, yazdiklarindan cekinicegin ayni hatalari yapmak istemedigin icin yinelemeyecegini düsünüyorum. Cok kati olma ama kendine. Zamanla görüp sen bile sasicaksin nasil rayina oturduguna, ben mesela haftada iki-üc kere örnek dus alicaksam ondan önce bi saat kosmaya cikiyorum. Sende kücük hedefler koy kendine :)

modamakyajveben dedi ki...

nezihecim,sen yazdikca ben aynaya bakar gibi oldum,bence sorun matematikci olmaktan kaynaklaniyor:)


özgecim,zaten bi dongilde marc jacobs var,ikidebir bakiyorum,indirime girdimi diye,cafe melange dogru yazmissin canim.özgecim ne güzel bebis geliyo,hayirli olsun,ucundan yakalayorum sanirim hayati.

modamakyajveben dedi ki...

kartopucum,
aslinda kisin öyle yapiyordum,önce fitnesse gidiyordum,sonrasinda dus aliyordum,dengelemeye calisiyordum böylece.iyiki hatirlattin tekrardan bu sekilde yapmaga baslayayim.
vede cok kati degilim kendime karsi,önceden katiydim,güzel bi sonuca varamadim,simdi daha farkli düsünüp kararlar aliyorum ve uygulamaya calisiyorum.hayirlisi diyorum.

Adsız dedi ki...

kiz modaci : ) Hepimiz eskiye bakarak daha bir tembel olúyoruz sanki evlendikten sonra. Hem kendine okadari kati olmak, sonucta yine büyük isler basariyorsun, evli oldugun halde almanyada dilini dört dörtlük bilmedigin bir yerde okuyorsun ve dedigin gibi tek basinasin, her isine kendin kosturuyorsun. Benim bloglari sildim ama email adresim ayni haberin olsun. Blogunu favorilere ekledim arada bir mutlaka bakarim ; ) viva

modamakyajveben dedi ki...

vivacim gecen gün bakmistim,bulamayinca,sildigini anladim,üzüldüm ama.ben seni okumayi cok seviyordum.sen gene yaz.
bitanecim sen cok iyi anliyorsun beni,yazdiklarinin hepsi öyle dogru ki.ama ben su an yazdigim günden daha ilerlemis hissediyorum kendimi,daha bi aktifim,daha bi birseyler yapiyorum,yediklerime dikkat etmege calisiyorum,yinede herseyi yetistiremiyorum,ama yapicam,gecmisin 1 adim önüne gecicem..

Adsız dedi ki...

sevgili moda yazdiklarin herinsana arada bir ugrayan seyler banada olur fakat ben cok ciddiye almam beni cabuk birakir bu ruh hali ayrica bende avusturya wolfsberg,de yasiyorum sanirim.bu ulkenin sakinligi bizim gibi insanlara pek yaramiyor.öpuyorum seni basarilar. melek

modamakyajveben dedi ki...

sevgili melek,evet bu ülkenin sakinligi ve dinginligi beni bu hale getirdi sanirim:)ama simdi cok daha iyiyim.hatta kendimce aldigim kararlari yerine getiriyorumda.bende seni cok öptüm:)

Lame ve Dore dedi ki...

Merhaba seni çok iyi anlıyorum çünkü bende bir dönem yurtdışında yaşadım, evlendim ve kendi isteğimle tamamen yabancı bir ülkeye gittim, yerleştim.Bende çok sıkıntılar çektim çünkü orada yaşayanlar hep size ön yargıyla yaklaşıyorlar, istediğin gibi dostluk kurmak zor oluyor, zamanla ülke özlemim artınca radikal bir kararla geri döndük.Bu sefer döner dönmez Türkiye deki aksaklıklar, adaletsizlikler, yaşam kalitesizliği gözüme çok battı ama zamnla alıştım ve şimdi çok mutluyum, nerede yaşarsan yaşa önemli olan sosyal hayat,özel hayat ve iş hayatı dengesi. Çevrende seni gerçekten anlayan, düşünen birşeyler paylaşabileceğin birileri olması çok önemli.Ama bunu yurtdışında yaşamayacaksın diye bir kaide yok, zamanla eminim oradada güçlü bağların kurulacak, önemli olan emek vermek, sporada vakit ayırmayı unutma...hep pozitif ol, eşine daha çok emek ver, çevrene, kendine, bedenine...bunlar sana pozitif yansıyacaktır emin ol...sevgiler...

modamakyajveben dedi ki...

destegin icintesekkürler lame ve dore,bende yazdigin gibi yapmaga calisiyorum:)