15 Mart 2010 Pazartesi

Alice in wonderland

pazar günü geçen haftadan beri planladığımız alis harikalar diyarını izlemeye gittik.3D olarak izledik.fakat orta kısmın en sağ tarafından izlemek zorunda kaldık.
ben daha önceki 3D filmlerin hepsini istanbuldaki cinebonus sinamalarında izlemiştim.hatta bir tanesini eşimle beraber izleyip çok beğenmiştik.ben cinebonusta izlediğim her iki 3D filmini de beğendim.fakat viyanadaki milleniumcity deki uci sinemalarından hiç memnun kalmadım.
film çok güzel.zaten çocukluğumdan beri alis harikalar diyarında yı hem izlemeği hemde okumağı severim.artık buradaki verilen gözlüklerdenmidir yoksa buradaki sinemadanmıdır bilemeyeceğim 3D kalitesi çok kötüydü.bazı sahnelerde sadece alisin yüzü net olarak görünüyor,arka planın görüntüsü çok kötü,hatta görüntüden birşey anlaşılamıyor.
o kadar pişman oldukki filmi 2 boyutlu seyretmediğimize.
hem film çok karanlıktı.bazı sahnelerde karanlıktan karakterlerin yüzü doğru düzgün görünmüyordu.ben bunu bize verilen dandik gözlüklere bağlıyorum!
yada en sağda olan oturdugumuz koltuklara!
o kadar çok bekleyip, bu kadar kötü kalitede izlemek çok üzdü beni.
üstüne bu kadar kötü 3D kalitesini izlemek için ögrenci indirimiyle beraber 23€ verdik!
şu an verdiğim paraya içim acıdı.eğer viyanadaysanız ve bu filme gitme niyetiniz varsa kesinlikle 2 boyutlu seyredin ve filmin keyfini çıkarın.film gerçekten güzel...
yada türkiyeye gidin ve cinebonus sinemalarında seyredin:)
filmi izleyecek olanlara iyi seyirler,lütfen benim içinde filmden keyif alın:)

6 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

istediğin gibi olmamasına üzüldüm ayşe'cim, ben de o kadar uzun zaman bekledikten sonra Alice'in orijinal alt yazılı versiyonunun 3D olmayacağını öğrendim ve gitmekten vazgeçtim. protesto ediyorum kendi çapımda, 2D izleyeceğime 2 ay bekler DVD'sini alırım :( nedir yani çocuk filmi mi bu Türkçe sadece 3D'si? Bari gece seansı koysalardı.

modamakyajveben dedi ki...

çok haklısın,ben orda olsam orjinal altyazılı versiyonunu tercih ederim.en güzeli beklemek dvd den izlemek.

Adsız dedi ki...

Canim bizde kardeslerimle gittik, dünyanin parasindan ciktik ve film tamam kötü degildi iyi hos ama 3D olayindan hicbirsey anlamadim desem yeridir. Bende dedimki millet birde abartiyor üc boyut diye, nerdeyse hic fark yok diyorum kendi kendime : )

modamakyajveben dedi ki...

canımcım,sen bide burda izleseydin şoka girerdin.alice in yüzünü resmen gözlükler yüzünden göremedik.biz 3D efektlerini izlemeyi bırak,filmi resmen net olamayarak izledik.siz yine iyi seyretmişsiniz...

Asli Marsli dedi ki...

merhabalar,
ayni aci tecrubeyi yasadiktan sonra diyebilirim ki, 3 boyutlu filmlerde uci millenniumcity'dense, gumpendorferstraße'deki apollo sinemasini tercih etmeniz cok daha isabetli olabilir. kullandiklari imax teknolojisi cok daha zevkli bir seyir imkani sunuyor.
bununla beraber filmin oldukca karanlik oldugu gercegini degistirmiyor elbette. Sanirim bunu tim burton'la konusmak gerekecek : )

modamakyajveben dedi ki...

alice,bende ayni seyi düsünmüstüm.hatta esimle konusmustuk.bundan sonra apollo ya gidelim diye.hem bize daha yakin.
seninde dedigin daha kaliteli.

cok dogru söylüyorsun,karnlik icin tim burtonla konusmamiz lazim:)